Bezpieczeństwo COVID-19

Szanowni Państwo, w trosce o Państwa bezpieczeństwo w związku z sytuacją epidemiczną w Polsce, wprowadziliśmy dodatkowe zasady higieny i bezpieczeństwa.

Pensjonat przyjmuje na pobyt wyłącznie osoby zdrowe. W przypadku stwierdzenia wyraźnych oznak choroby jak uporczywy kaszel, złe samopoczucie, trudności w oddychaniu, temperatura ciała powyżej 37 stopni Gość i osoby mu towarzyszące nie zostaną wpuszczone na teren hotelu. (Gość wypełnia oświadczenie o stanie zdrowia w związku z COVID-19)

 

RECEPCJA

1.Przy stanowisku recepcyjnym może znajdować się tylko 1 Gość.

 Podczas meldunku informujemy Gości o obowiązujących procedurach bezpieczeństwa w obiekcie oraz prosimy o przyjęcie ich do wiadomości i stosowaniu się do wytycznych.

3. Na wejściu do budynku znajduje się dyspenser z płynem do odkażania i prosimy Gości o dezynfekcję rąk przed rozpoczęciem procesu meldunku.

4. Blat recepcji i inne powierzchnie ogólnodostępne są regularnie dezynfekowane przez pracowników

5. Pracownicy Recepcji obsługują Gości w przyłbicach lub maseczkach oraz jednorazowych rękawiczkach.

6. W recepcji dostępne są w sprzedaży maseczki, rękawiczki jednorazowe  oraz płyny dezynfekujące.

7 . Klucze do pokoi są regularnie dezynfekowane po każdym Gościu.

POKOJE

1. Dezynfekujemy każdy pokój bądź apartament po wyjeździe Gości przy użyciu profesjonalnego sprzętu w postaci ozonatorów. Wietrzymy pokoje oraz apartamenty po każdym pobycie przez co najmniej 15 minut .

2. Każdy pokój lub apartament jest generalnie sprzątany , a wszystkie powierzchnie takie jak blat, klamki, włączniki, pilot do telewizora oraz wyposażenie aneksu kuchennego (lodówka, naczynia, zastawa) są dezynfekowane przez Naszych pracowników specjalnymi środkami odkażającymi.

3. Pracownicy sprzątający pokoje wyposażeni są w przyłbice lub maseczki ochronne oraz jednorazowe rękawice.

4. Przebywanie w pokojach osób niezakwaterowanych w obiekcie jest niedozwolone (brak możliwości odwiedzin przez osoby z zewnątrz).

5. W toaletach oraz przed wejściem do jadalni zapewniliśmy dozowniki z płynem do dezynfekcji.

 

ŚNIADANIA

1. W aktualnym etapie jadalnia funkcjonuje w ograniczonym zakresie. Wszystkie działania są zgodne z rozporządzeniami Ministerstwa Rozwoju, zaleceniami sanepidu / WHO / Ministerstwa Rozwoju / HACCP i procedurami wewnętrznymi obiektu.

2. Śniadania serwowane będą do pokoju lub w Sali śniadaniowej oraz na dworze w naszym ogródku. Sztućce i zastawa będzie dokładnie wyparzana, każdorazowo po śniadaniu.

3.Jadalnia jest codziennie ozonowana i wietrzona. Przed wejściem do części jadalnej udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym, a Gości prosimy o dezynfekcję rąk .

4.W przypadku stanu podgorączkowego i objawów chorobowych Gość nie może przebywać w Sali śniadaniowej.

5.Pracownicy kuchni pracują w przyłbicach lub maseczkach ochronnych, jednorazowych rękawiczkach.

6.Na terenie kuchni i zaplecza gastronomicznego udostępniamy dozowniki z płynem dezynfekującym a pracownicy regularnie myją i dezynfekują ręce oraz swoje stanowiska pracy.

7.Regularnie odkażamy całą przestrzeń kuchenną.

8.We współpracy z dostawcami dbamy o bezpieczeństwo dostaw produktów do części kuchennych.

9.Wszyscy Pracownicy, mający kontakt z żywnością, przestrzegają zasad: BHP, HACCP, dobrych praktyk higienicznych i produkcyjnych, każdy z nich korzysta z odzieży ochronnej takiej jak zmienne obuwie, czepki, rękawiczki, maseczki.

10. Na wejściu do pensjonatu oraz w ciągach komunikacyjnych mamy zainstalowane specjalistyczne żarniki dezynfekujące przestrzeń wspólną.

 

Basen

Woda w naszych basenach jest automatycznie dezynfekowana metoda chlorowa oraz przy użyciu profesjonalnych środków biobójczych. Dodatkowo zainstalowaliśmy lampę UV aby spotęgować bezpieczeństwo.

 

 

 

 

 

projektowanie stron
157742